Wat doen wij?

Bierbrouwen is een eeuwenoud beroep. Bier werd meer dan 8000 jaar geleden al gebrouwen uit gerst in Soemerië en Babylonië. In eerste instantie was dit typisch vrouwenwerk. Later in de middeleeuwen (circa 800 n. Chr) namen de mannen, met name de monniken, het brouwen van bier over van de vrouwen. Zij verbeterden de brouwtechniek en vercommercialiseerden het zuivere vocht.

Bierbrouwen is vandaag de dag nog steeds een mannenzaak. Ook in Nederland. Van de 375+ brouwerijen hebben er slechts 18 een vrouw als brouwmeester. Dat is 5% van het totaal (cijfers 2015). Onze organisatie wijkt hier niet veel van af.  Ook onze brouwmeesters zijn namelijk mannen….

 

Verschillende benaderingen van het brouwproces leiden tot variatie in bieren en biersoorten. Gezien het grote aantal biersoorten, is bij het brouwen van bier veel mogelijk, maar het basisproces blijft steeds hetzelfde.

 

Wij brouwen bier op basis van uw recept, uw kwaliteitseisen, uw specificaties, uw receptuur en kenmerken. Indien gewenst kunnen wij u adviseren of faciliteren bij het verder verbeteren van de bestaande receptuur. Naast het brouwen van diverse soorten bier, hebben wij veel inmiddels veel kennis ontwikkeld gericht op  receptuurontwikkeling en verbetering. Het bier wordt vanuit de tanks door ons afgevuld in flessen of in fusten, voorzien van de door u gewenste of ontwikkelde etiketten en doppen. Inmiddels hebben we in 1,5 jaar meer dan 75 soorten bier geproduceerd voor een grote verscheidenheid aan klanten en met een grote variatie in grondsoorten en smaken.

 

Vanwege het grote succes, hebben we per 1 juli een significante uitbreiding en verbetering van ons productieapparaat weten te realiseren, met een hagelnieuwe, Duitse brouwinstallatie op basis van de laatste technologie. Zo kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Een belangrijke stap in een verdere verbetering van ons productieproces en verhoging van de kwaliteit van het bier, is de installatie van separatie- en pasteurisatie capaciteit.