Een kijkje in de brouwerij

Brouwen

Na de opstart van De Loonbrouwerij in 2015, werden wij al snel geconfronteerd met capaciteitsproblemen. Veel aanvragen voor de meest uiteenlopende bieren uit alle hoeken van het land. En met name dat laatste punt, de variëteit in recepten en ingrediënten, heeft ons genoodzaakt onze huidige brouwinstallatie uit te breiden in capaciteit en kwaliteit.

 

Wij hebben een grotere productiehal laten bouwen en inrichten naar huidige maatstaven, waarin een nieuwe installatie is gemonteerd door Joh. Albrecht Brouwtechniek (JBT) uit München. Deze 20 HL Duitse installatie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, is klant specifiek ontwikkeld en aangepast, zodat deze perfect aansluit op de flexibele eisen die het loon- of huurbrouwen vraagt. Deze installatie is afgestemd en ontwikkeld, teneinde kwalitatief te kunnen brouwen met een bandbreedte van 10 tot 28 plato.

 

In eerste instantie hebben wij een mais/kookketel, klaringskuip en whirlpool geïnstalleerd, waarbij rekening gehouden is met verdere uitbreiding in de nabije toekomst. De maximum capaciteit in het eerste jaar is beperkt tot 10.000 HL. Met de installatie van een 2e kookketel in 2018, wordt de capaciteit vergroot naar 20.000 HL.

 

Tanks en Vullen

De gisttanks, geconstrueerd door Müller uit Lichtenvoorde, zijn onderverdeeld in 10 CCT’s gisttanks van 20HL en 2 CCT’s gisttanks van 40HL. De brouwzaal is voorzien van 10 Lagertanks van 20HL en 2 Lagertanks van 40HL.

 

Voordat het bier wordt afgevuld, wordt het gesepareerd, gepasteuriseerd en gesatureerd.

 

Onze BBT vullijn is ingericht op de verwerking van 4 type flessen;

  • Longnecks
  • Steinies
  • APO/Vichy
  • 75cl Biere Belge

 

Wij vullen ook af op fust; Doliums slimline 20ltr of 30ltr. Indien gewenst ondersteunen wij het wassen en vullen van uw eigen stalen fusten.

Vanaf 1 juli brouwen we het bier in de nieuwe installatie. En vanaf 1 augustus rolt het de brouwerij uit.